ToL BaRu JeLaPaNg~

Semalam sy n family gi penang..menghantar barang2 my blood bro yg baru mendapat keje di penang..Alhamdulillah,sumenye selamat..

Mengimbas kembali ketika dia tamat diploma dlu,rasenye macam susah je nak dapat keje n mngambil keputusan mjadi RA, sebelum menyambung pelajarannya.. Sewaktu die nak sambung study utk Degree,ramai yg bising..nnt habis belajar umur dah 26,tp xde ape2 lagi..kene start dari awal..tapi die xksah, never too late too learn.. Result Degree die,saye boleh katekan sangat baik..Alhamdulillah,murah rezeki die wpun kami bdua berhasrat utk cuti panjang sket..hihi..

Wpun dlu saye duduk Johor n jarang balik umah, saye rase mcm sedih plak bile hantar barang2 die g penang. terase plak die jauh dr family,sbb selame die die berada di wilayah tengah..xpela..muda2 la merantau, menimba pengalaman..hehe..

Dan dalam perjalanan pergi n pulang Penang,saye telah melalui Tol Jelapang yg kontroversi ngan eksiden suatu ketika dlu..Sempat la jgak saye buat sedikit analisa, ape yang menyebabkan kaunter tol tu slalu dirempuh oleh kenderaan..owh,rupe2nye dari arah utara ke KL,memang laluan tu agak curam n kenderaan menuruni bukit dengan lajunya wpun jalan tersebut banyak selekoh. Wpun tdapat byk signboard utk ingatan sume pemandu,sy memang akui,agak sukar utk mengawal kenderaan terutama kenderaan berat..Sekarang tol jelapang telah dipindahkan..semoga tiada lagi kejadian2 yg tidak diingini..

Nway, selamat berhujung minggu semua..Hav Fun~

Tak lupe jgak..hepi fathers’ day to my  abah..n  sume abah2, ayah2, daddy, papa, abi, abuya, walid dll….hepi fathers’ day jgak untuk en_me ..hihi..  May Allah bless all of u…Luv u so much abah…

Advertisements

17 thoughts on “ToL BaRu JeLaPaNg~

  1. en_me berkata:

    wah, terkezut me ko pun bagi spesel ucapan wat me yg inih yer.. tq my dear..

  2. diya berkata:

    diya since kecik lagi, tak biasa dgn tol. so, pape yg berlaku kat tol mana2, mmg lambat sket tahu nya. huhu

  3. buzzybug berkata:

    tol jelapang tu bahaya sbb betul2 lepas turun bukit… kalu bawak kat situ mmg susah nak slow down… adik awak keja mana kat penang?

  4. ixora berkata:

    dah mula beroperasi ke tol tu? aritu saya lalu tak siap sepenuhnya lg..

  5. zuriaf berkata:

    saya pasti bukan awak yang drive gi sana kan? kan..hahahah…

  6. buzzybug berkata:

    tol jelapang tu dah beroperasi… masa saya balik hari tu dah bukak pun tol tu…

  7. ImamKhalid berkata:

    Ingatkan nak citer pasal tol naik tadi.

    Nway, sampaikan ucapan tahniah aku kat ur blood bro! 😛

  8. Adry berkata:

    ya ya … i know about this tol… hehe… pernah lalu area tu dulu…

  9. cikf=) berkata:

    en_me : hehe..same2~

    diya : hehe..tu pun slalu dgr kat berita pasal tol2 ni..

    buzzybug :err…abg saye act..alhamdulillah,die dpt Intel~

    iXora : hehe..dah la…kuar paper aritu kalo xsilap~

    zuriaf :err…sy pro tau drive kereta..hahaha

    buzzybug : yup2..btul2..

    ImamKhalid :yeah…saye tlg jwb same2..heh

    Adry :owh…same la kite…heh

  10. buzzybug berkata:

    oooo… abang ke… hehe… sorry… dapat intel? PG berapa? hehe…

  11. ixora berkata:

    k.niza pn Intel gak eh?

  12. cikf=) berkata:

    buzzybug :hehe…sy xtanye pun kat die…nnt sy tanye..

    ixora :oo..ye ke..heh

  13. alan berkata:

    ceh nmpak sgt x biase jln utara..kmpung aku kt penang..mmg slalu lalu tol tu la jan hehe

  14. muhammadridwanto berkata:

    salam,
    oh, kami selalu melewati tol jelapang. Tiga bulan sekali, pasti 2 kali kami akan melalui tol itu..hehehehe…
    Selamat semuanya. Nanti kerja di KL ke???

  15. cikf=) berkata:

    alan :aku bkn org utara…buat ape nak lalu tol jelapang tu…huhu

    en_wanto : err..xkeje kot..igt nak sambung..insyaAllah..tp area KL je

  16. buzzybug berkata:

    ixora : haha… ye. saya keja situ la. 😉

  17. Cahaya Mata KeyaQeenan berkata:

    Akhirnya dapat juga jumpa lagi fauzani ni… (^;^)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s