TrAiN…TeT..TeT…

semalam gi kuar teman adik,renew lesen kat JPJ,Pertama Komplex..sempat la shopping2 sket..hehe..dlm perjalanan naik komuter,kitorang orak2la pasal karenah2 tren ni…

mase praktikal dlu,sy selalu naik komuter..1ari tunggu tren kat salak selatan.komuter area pkul 5~8 mmg selalu penuh..yg geramnye,dh mcm tu,slalula plak gangguan perjalanan la..mase sy tunggu tu,mmg ramai la org.mngkin tren yg dh tlambat tu pun nak mngejar mase,n memecut mcm F1,sampai terbabas melepasi stesen y saye tunggu tu..erk..saye pun berlari2 mngejar tren bsame2 insan2 lain memandangkn tren tu berhenti jgak wpun tbabas…erk..tbe2,bas tu reverse balik..haha..kelakar je la tren ni….

dlm 1 crite lain,mungkin pd waktu itu,pilot tren mngalami gangguan emosi..n die terlupe utk berhenti di satu stesen..maka,tersipu2 la org2 yg telah sedia menunggu kat pintu..aisey..susah jgak keje jadi pilot komuter ni ek..haha

n yg saye xbleh lupe,sy penah kene kejar ngan orang yg jage komuter tu sbb x bayar tiket n terus nek komuter..haha..act,bkn x mo bayar,saye x sempat,sbb mngejar bas sy kat pudu,sampai bank negara,saye pun buat muka x malu kat kaunter tu (mase tu kaunter dekat ngan tempat masukkan tiket tu), n beli tiket..haha..baik ati jgak saye ni..kene kejar ngan pegawai komuter dlm tren sbb makan ice cream pun penah..haha..

okla…selamat berhujung minggu..slamat menaiki komuter slalu supaya duit x abis beli myk je..hehe

Advertisements

20 thoughts on “TrAiN…TeT..TeT…

  1. ixora berkata:

    kene kejar? hahahha.. gile dasat pengalaman awak ni. hehe. setahu saya komuter mmg cmtu. selalu lambat, selalu bermasalah dan mcm2 lg la. tu yg malas nk naik tu..

    erm,adakah putra lrt je yg takde pilot?

  2. cikf=) berkata:

    hehe..pilot dr jauh kot…
    tp kalo nek monorail,bleh usha2 pilot die..hahaha

  3. zuriaf berkata:

    nak bagitau sket..komuter yang tak berenti tu merupakan komuter ekspress yang hanya akan berenti kat stesen² tertentu je..jadi, tak perlu merasa malu..bukan sebab pemandu tertido atau apa..

    komuter ni memang mengalami banyak masalah..bukan seperti LRT dan monorail sebab tren² tu tak diselenggara dengan baik…

    kalau nak tau lebih banyak lagi pasal keretapi, dan komuter sket², boleh la rujuk kat saya..hehe 🙂

  4. diya berkata:

    hehehe. mesti pegawai komuter ramai yg kenal awk kan. fofuler gitu ;))

  5. diya berkata:

    btw, thanks ye singgah blog diya 😉

  6. cikF~ berkata:

    eh,xde label pun mse tu komuter express…mane nak cari komuter express tu???

  7. KNizam berkata:

    kalau komuter tuh boleh tekan bukak pintu balik kan. lrt langsung tak leh. hehe

  8. ixora berkata:

    wah,encik fairuz sgt pakar dlm hal2 pengangkutan awam ni! hebat~ nnt ada apa2 hal boleh la saya rujuk pd beliau 😉

    erm,saya jarang naik monorail.. xdpt la nk usha2 si pilot itu.huhu

  9. cikf=) berkata:

    zuriaf : erk..lupe plak…org besar komuter ade..haha..err..mane nak tau komuter express…slalu die akan brenti setiap stesen je..

    diya :yeah..same2..thanx jgak kat awak~

    Knizam :a’ah…saye penah je hampir tersepit pintu..tp diselamatkan oleh org yg menekan button utk buka pintu tu..heh

    iXora :err…cik iXora…ayah si zuriaf ni org kuat komuter..so,xbleh kelentong2 die..haha

  10. en_me berkata:

    ooo gittewww.. me dah lamer tak naik komuter tewww..

  11. aTiQah berkata:

    hari tu, dari plaza rakyat, saya beli tiket ke salak selatan, tapi saya patutnya beli tiket ke bndr tasik selatan. tapi saya selamba jeh, lajakkan diri tanpa beli tiket yang baru. hahahaha. ada kaitan ke dengan entri ni? haih.

  12. Adry berkata:

    Salam… first of all… banyak pengalaman naik tren yerr…. dulu saya duduk tasik selatan dekat jerr ngan salak selatan… so memang dah lali dah ngan perangai tren ni… tp tak pernah plak dapat experience macam awak ni… haha… anyway… nice post… love to read ur story…

  13. zuriaf berkata:

    komuter ekspress ade time² tertentu…

  14. t.a.t.a berkata:

    hahah awat lawak nya kena kejar sbb tak bayat tiket? hahaha

  15. Mr Ah Fa berkata:

    Kekekekekekeke, kelakar betul rasaya, siap patah balik tu, tak tahan 😀

  16. cikf=) berkata:

    en_me : hehe…pasni bleh naik komuter la…

    aTiqah :hehe..ade je…yg penting same2 tren..

    adry :hehe…thanx a lot k~

    zuriaf :owh…baru tau…hihi

    t.a.t.a : hehe…pastu sy g beli tiket jgak tau…

    Mr Ah Fa :hehe..tu la…nsb baik xde u turn~

  17. lydiarayyan berkata:

    TEt TEt!! ingat panggil aku td!

  18. alan berkata:

    nakal la ko ni jan…hahaha..

  19. nadh berkata:

    uhuh~
    nanti cari lah bakal husband pilot com 😛
    bule makan ice cream lagi …weee
    kisah anda dengan comuter
    agak menarik :S

  20. cikf=) berkata:

    kak lydia :hehe…bile2 nnt saye panggil..

    alan :haha..nakal2 la best~

    nadh :hehe…thanx ya

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s