My LaSt EnTrY FrOm UTM~

this is me last entry from utm…i’ll going home today n not coming back without any purpose..after 4 years in campus life…gonna miss everysingle moment..

2004~i was nobody….naive…ikut sahaja peredaran masa,program2 kolej..selalu terpengaruh dengan gertakan2 pejabat kolej untuk join program.maklum la,kanak2 lagi..berkenalan dengan bermacam2 jenis manusia.permulaan berkenalan dengan dunia baru dan mencari teman2 sebulu..nak kate culture shock, adela sket…sbb dulu sy sekolah agama..then kat matrix masih dikelilingi dengan kawan2 yg lebih kurang sama…akhirnye saye keluar dr kepompong sendiri..melihat dunia dengan pandangan yg lebih luas..n mentafsir dengan kaca mata sendiri

2005~saye dh mula join program…bersosial…berkenalan dengan lebih ramai orang..dengan poyonye saye telah join MPP..berkenalan dengan soulmate(mase tu kawan lagi) n kengkawan susah senang nangis bersama…abu,juliet,kak haida,masrul,mamat.mildred dll,thanx for everysinglething mase kat MPP dlu (dengan harapan korang bace entry ni suatu ari nnt)..we complete each other..banyak hasil kerja kite yg boleh kite igt..paling tak boleh lupe, joging dari kolej sampai Taman U ngan juliet n masak same2…korangla kengkawan yg paling aku igt dlm utm ni..saaayang korang~

2006~tahun ni mase banyak dihabiskan dengan perasaan tertekan,proses mematangkan fikiran dengan masalah2, mencari jalan2 penyelesaian…akhirnye semua berjalan dengan baik..thanx to rumate,imah n besfren,emy yg banyak tolong mase tgh busy2..n kengkawan yg lain kerana menolong menyiapkan banyak assignment..tlg basuhkan baju n cadar..erk…korang memang memahami=)..tahun kedukaan kerana banyak melukakan hati insan tersayang…n tahun yg paling diingati utk soulmate..heh..pengalaman mematangkan, n to my besfren,saye akan selalu igt awak dlm perjalanan hidup saye..

2007~mungkin agak terlewat,tapi inilah tahun bersama kengkawan..tahun mengenali hati kengkawan sekelas setelah kesibukan program2 universiti..sorry,slalu tak join xtvt korang main bowling (sbb xtau main), x join korang kuar makan ramai2 (erk..)..apepun korang mmg kgkawan kelas yg best..n paling xbleh lupe,siha,rai,fifi..saat2 kite dihentam bersama2 untuk 4 presentation Problem Based Learning,n kite cube sedaya upaya membuktikan kebolehan kite..buat discussion awal2 pagi..huhu…TYY,sorila,i geram ngan u,cume laser2 x kuar kt u je..n alan,wpun ko marah aku mase konvo, n aku kecik atie,nsb baik ko marah kejap je..nway,sorry..aku pun xtau camne aku buat keje mase tu..huhu..nway,jgn gaduh2 ngan y lain k..ko kan dh kuros sekarang..haha..teringin aku letak gambar ko mase ko pakai saiz XXL dulu ngan saiz M/S sekarang..pasti ade org nak tips diet ko..hahaha..pengajaran untuk tahun ni, kite jgn take for granted for everysingle thing..kite xkan tau ape yg akan terjadi..

2008~tahun yg penuh mengharukan dlm menyiapkan final year project..pia,kite dah xkan nangis lagi pasal psm..fifi,kite bertuah sbb ade supervisor yg sgt motivate,optimis,comel n baik hati..tahun yg sgt tertekan utk psm n unit penajaan konvo..finally,sumenye berakhir dengan baik..en.farid yg bg jutaan kredit kerana usaha2 penajaan kami yg sempoi..rm20K dlm mase beberapa minggu (rm15K dr TP n pengarah sendiri yg cari) n termasuk JKP XXXX (Naza Bestari..)owh…xsangke mulut saye mmg manis dlm usaha2 mencari penajaan..hehe…apai n fatihah,thanx a lot k..korang gi la makan kat hyatt regency tu..

today..i’m leaving..gud bye~i’ll be missing all those things. En.Ridwanto n kak mai,sori xsempat nak jmpe sebelum sy tinggalkan utm..keep in touch k…hiten,emy,kengkawan sehidup semati,thanx for keep me in track wpun slalu tersasar..soulmate,thanx for everysingle things n always b there 4 me..pia,imah,fifi dll,thanx n sori for everythings (korang je la tau turun naik,jatuh bangun kehidupan aku) ,MPP 0506 n MPPK,pengalaman yang mematangkan..leturers (en.yusri,Dr Sh Hafizah, Dr Afendi, Pn Fatimah dll)thanx a lot,halalkan ilmu sy…en.farid,en.kam,en.taha,abg AI,abg Mawi n HEP staf,thanx kerana selalu memudahkan kerje saya..PSZ,thanx kerana bg saye free pinjam buku n xpayah bayar denda..hahaha….n kengkawan dr jauh, azam, liyana, arima dll,thanx a lot atas komen2 mbina..huhu..thanx to bloggers yg slalu bg smgt di alam maya=)

saye sayang kat utm,tp xsanggup duk utm lame2,jaauuuhhh…huhu

saye xmo nangis tinggalkan utm…insyaAllah sumenye akan terpahat di dalam memory..cess,sentimental je~

entry ni sepatutnye dinamakan entry sentimental + penghargaan…hahaha

Advertisements

17 thoughts on “My LaSt EnTrY FrOm UTM~

  1. alan berkata:

    wah jan bagusnye ko igt sume memori indah di utm..aku nk lupekan sume memori kt utm huhu…ape2 pon aku x pnh berdendam dgn sape2..aku maafkan sume org…wlaupon rmai org yg menyusahkan aku tp aku maafkan…

  2. zuriaf berkata:

    sekali baca macam wasiat la plak kan…

    saya jeles!! awak dah abes…

  3. cikf=) berkata:

    alan : ingatan aku mmg bagus kadang2…hehehe..ko jgn jd mahkluk emo mcm aku..hehe

    zuriaf :saye tau…hahaha

  4. soulmate berkata:

    NIce memory to remember..but life must go on..
    Anyway selamat menjalani alam pekerjaan lepas nie..
    N selamat sambung master jugak..huhu

  5. pengkomen blog cik fauzani berkata:

    owh dah habes dah adik manis sorg ni… so apa plan?

    ehh haa? dah beli barang hantaran? owhh ok.ok..
    hahaah

  6. hairieusoff berkata:

    selamat graduasi, ini catatan Hari Ini dalam sejarah…boleh lah di arkib kan..

  7. en_me berkata:

    tahniah dan semoga dipercepatkan mendapat pekerjaan..

  8. hiten mitsurugi berkata:

    I’ll be missing those day n you..

  9. zuriaf berkata:

    to soulmate : bila nak bukak blog neh..?

  10. t.a.t.a berkata:

    fai, sibukk aa ko nih.. cik f tgh bz tu..
    bz beli barang hantaran.. hahahah

  11. muhammadridwanto berkata:

    Salam,
    Doa dari kami anak beranak.
    Semoga kehidupan di rahmati Allah.
    Kahwin nanti jangan lupa jemput…

  12. lydiarayyan berkata:

    unviversity suck!!..the subject, the exam,the classes……except my friendsssssssssss…huhuuhuhu

  13. نورنانا berkata:

    wah..dah abis blaja..

  14. hamakakun berkata:

    wah~
    habis post mortem kenangan di universiti..
    kamu konvo saing budak2 geometik (ukurtanah) ke?
    kawan saya ramai kat situ..er..agaknya hampir semua kelas itu kawan saya..haha~
    btw, tahniah2..

    bubu>>kamu dah habis, bolehlah cakap begitu..haku masih ada 1 sem~~ T.T

  15. apis17 berkata:

    best kan bila dah abis blaja ni?
    nanti cari tempat keja ada tenet boleh update blog ni lagi

  16. kimie berkata:

    Assalamualaikum n salam perkenalan..

    nice blog~!

  17. ixora berkata:

    rasa mcm tgh dgr ucapan cikf menang anugerah la pulak.. berjela pnjg nih. mau dua hari dua malam bg ucapan. kui3.

    good luck utk awak! kalau turun KL ke roger2 la saya ye.. hehehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s