2nD ChAnCe~

Hye semua…di kala ini saya di UTM lagi..proses terakhir dalam menyiapkan tesis.last week saye sempat jenguk2 ke rumah,bawa balik sume barang2 dari UTM..n gi 1st ‘interview’..err sebenarnye computer test..hehe..

pagi tu,appointment saye pukul 10am,setibanya di sana, seorang lelaki ala2 rashid salleh menyambut saye.err..pada mulanye saye tak dapat tangkap ape yang dikatakan..owh..rupenye die orang Filifina..selepas itu,maka bermula la computer test..dari registration..grammer n pronounciation test..personality test..computer skill test..n akhir skali technial test..setelah 2jam menghadap computer,alhamdulillah semua ok,tapi technial test saye kurang berjaya..huhu..mane la saye tau pasal motherboard, CPU..huhu..oleh kerana markah saye yang lain ok, nextweek saya akan buat retest..yeah…2nd chance..kene buat elok2..harap2 sume ok..insyaAllah…

Saya masih xdapat bayangkan kehidupan bekerja..seronok???mungkin sebab dah bleh menguruskan semuanye sendiri…seronok dapat pegang duit hasil titik peluh sendiri…seronok dalam menimba pengalaman yang banyak n menjadi seorang yg matang dalam menghadapi kehidupan harian…

mm yang kurang seronok..mungkin kite akan menjadi seorang yg lebih serius…berhadapan dengan pelbagai jenis karenah manusia..kurang seronok bile malas n tak bleh ponteng2..heheh

walauapepun…usia tetap bertambah..sangat rugilah jika usia bertambah tapi masih kurang matang..nway,pengalaman,situasi,kesusahan mematangkan kite..jangan takut untuk menjadi matang,takutlah jika usia meningkat tetapi masih kurang matang…hehe..saya matang ke???saye pun xtau..hihi..

ayat yg paling saye suke di kala ini,everything has its first time,n everyone must have their 2nd chance..tapi peluang datang hanya sekali..think bout it~

Advertisements

3 thoughts on “2nD ChAnCe~

  1. Hamakakun berkata:

    selamat menempuhi alam pekerjaan..
    ia sangat stress, tapi kalau pandai cari manisnya, ia amat seronok..
    lebih2 lagi hujung bulan..*gaji masuk*
    shopping2~ hehe~

    m..2nd chance dont always come..so dont gave it a chance, so make effort everytime..=p

  2. zuriaf berkata:

    hahahaha…retest? kalau saya la examiner tu, kompom saya tak bagi retest dah..sebab saya kurang percaya dengan 2nd chance ni..tapi kalau dalam bab kerja boleh dipertimbangkan…

  3. cikf=) berkata:

    hamakun :yeah…..shopping mmg fav saye..la…la..la…

    zuriaf :owh…ade org dengki ngan org yg dh abis study….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s