~SeLaMaT PeNgAnTiN BaRu2~

Kini tinggal kira2 seminggu je saya di utm..lepas ini,saye akan pulang ke rumah dengan gumbiranye..sambil2 ‘menjual diri’..memakse orang mengambil saya kerja..haha…saye teringin nak letakkan resume saye dlm blog ni..insyaAllah..kalo ada mase nnt saye letak..

Dengan rase berbesar hatinya..saye telah mendapat lagi rm2K dari JPA..haha…masa yang tepat di kala saye mmg dah sengkek..yeah..blehla saye bershopping dgn gumbirenya..n mmg niat di hati nak beli sumthing utk teman2 rapat n lecturer kesayangan sumthing untuk dikenang..tp saye tak dapat lagi..cenderahati ape yg sesuai~

Owh..sebelum terlupe, Selamat Pengantin Baru to my besfren n spouse..Emyliana n Yamin..n also to my coursemate…Hafizah n spouse.. Korang memang la,abis belajar terus kahwin…hahaha…nway, semoga berbahagia hingga akhir hayat..dikurniakan permata2 yg comel..selamat menjalani kehidupan rumahtangga dengan penuh sabar..

Ada seorang lelaki bertanya kepada saye..kenapa kalo majlis akad nikah,pengantin perempuan menangis..owh..very subjective answer..n i said, ia macam satu perasaan yg tak dapat digambarkan apabile tanggungjawab n kehidupan kite berubah…err..macam saye plak yg nak kahwin..hahaha..err..cik ixora,cik tata,kak Lydia..cepat jawab soalan tu ek..hahaha

n saya dh rase sedih plak kakak saye dh nak kahwin..nnt dh xbleh nak ajak die shopping n berjalan2..my future bro in law kate,kate nak culik kakak saye,kene culik die skali..hihi..

owh..kat sini saye nak lampirkan gambar2 sekitar exhibition yg lepas,bersame2 project yg slalu mengharukan hidup saye n interface yg smpat siap dlm mase 1 mnggu..alhamdulillah…yg penting sume settle~

Macamane project saye berfungsi???bile satu node detect environment changes (sound), node akan transmit data via wireless to receiver..n then, the sound level akan display pada interface=)

WiReLeSS SeNSoR NoDe fOr SoUnD DeTeCtIoN!

Advertisements

22 thoughts on “~SeLaMaT PeNgAnTiN BaRu2~

  1. hairieusoff berkata:

    kewl project…ubiquitos …

  2. zuriaf berkata:

    banyak duit bosh…belanja laaaaaaaa…

  3. hiten_mitsurugi berkata:

    har har har har har har har har… pizza please!!!

    minggu terakhir di UTM.. Cepat2 dapat keje deh.. Bleh blanja lagi kat selangor nanti..

  4. cikf=) berkata:

    HE :huhu…kewl sgt smpai haru biru~

    zuriaf :sape awak???xknal….hahaha

    hiten:yup~insyaAllah….

  5. hafifi berkata:

    orang laki xde nangis ek time akad nikah??

  6. apis17 berkata:

    wao… nak source code projek tu boleh tak? menariknya.. nanti saya contact email awk

  7. t.a.t.a berkata:

    selamat pengantin baru!

    err anda bila lagi?

  8. cikF=) berkata:

    hafifi :hehe..xpenah tgk lagi la…slalu gumbire je~

    apis17 :err…segan plak..bnd tu simple je..need lot of improvement~yg haru biru sbb slalu kene tukar circuit..huhu

    tata : cik tata bile lagi??hihi..err…xjawab soalan sy lgi tu~

  9. en_me berkata:

    wah, fandainyer cik f ittewww..

  10. ixora berkata:

    apsal tnya saya plak..? saya blom kawin. hahaha

    sbenarnya abg sepupu saya pn tnya soalan yg sama. aritu tgk cari menantu final tu.. pastu dia kutuk.. cmtu pn nk nangis. dia mmg pantang tgk org nangis especially peserta2 realiti tv tu. mst mulut dia laju je ngutuk diorg. opss..!! ter-salah-jawab plak 😆

    saya rasa pengantin perempuan suka nangis sbb diorg terharu,kot. org kata saat si suami lafaz akad nikah, lahir satu perasaan di hati isteri. sebak,gembira, terharu, gementar.. semua bercampur dlm diri. sbb tu diorg nangis kot. yelaa.. sekelip mata je status diorg dh bertukar jd ISTERI.

    btw,tu pendapat saya la. awk kena tnya kakak awk nnt utk tau jwpn sebenar.haha

  11. zuriaf berkata:

    itu tandanya ixora nak berkahwin dah tak lama lagi…

    err, kalau macam ni, mula² pegi rumah cikf=), pastu pegi rumah ixora lak…pastu gi rumah kak AyUmi lak…harap² jangan kawen serentak la….

    hehe 😀

  12. ixora berkata:

    Fairuz :
    kahwin? *gulp*

    NO.. NO.. NO.. NO…!!!

    saya kawin lepas awk kawin. hahahaha. awak kan dah ada calon.. lain la macam saya ni takde calon lg. huhu

  13. lydiarayyan berkata:

    selamat meninggalkan kehidupan ber-exam

  14. t.a.t.a berkata:

    el leh dia pun tak jawab lagi… hahahah

    *jgn gelojoh boleh tak?*
    tiru tagline kelab blogger lain.

  15. cikF=) berkata:

    en_me : biase2 je~

    ixora : saye n kakak saye ade perasaan yg same dlm bab2 tu…hehe

    zuriaf :en.zuriaf,sy nak hadiah peti ice k~

    iXora :a’ah..btul2…siap tolong call n jawabkan msg~

    kak lydia :yeahh…merdeka daah..

    tata :err…gelojoh ek..hehe

  16. zuriaf berkata:

    ixora : saya kawen lambat lagi..sebab lelaki kalau kawen lambat takpe..orang pompuan ni tak elok kalau kawen lambat… hehe 🙂

    cik penganggur terkini (tuan punya blog ni) : peti ais yang boleh memuatkan awak ke? hahaha…tunggulah saya jadi tokei kedai letrik dulu ye…

  17. hiten mitsurugi berkata:

    bleh tak para perempuan tukar style selepas akad nikah suaminya yang sah.. tukar dari nangis jadi gelak ketawa..

    huhu, aku tak dapat nak membayangkan ketika selepas akad nikah, terdengar suara orang gelak sakan. Punyala puas tengok kat tingkap luar and pintu depan, rupanya si perempuan pengantin itu yang ketawa sakan.. Bayangkan kejadian itu.. hihihihihihi

    Aku tak nak isteri aku nanti ketawa sakan bile selesai aku akad nikah, tak mahu juga dia menangis, nanti aku pun join.. Biar mukanya begitu sahaja.. I wish so..

  18. mommyTuah berkata:

    owh mmg sedey.. mommy nk kwin ujung bln nie.. setiap kali dgr bakal suami praktis akad.. melelh air mata.. ade gak org nak amek mommy wat bini.. ahahha.. sedey!~

  19. Hamakakun berkata:

    ada terbau nasi minyak tadi..
    boleh duduk~ hehe XD

    lelaki tak nangis kalau masa akad..
    peluh tak hengat pastu pitam penah ar tengok..
    gemuruh sangat..haha~
    lelaki paling macho dapat lafaz akad dalam sekali cobaan..kool~

  20. Mr Ah Fa berkata:

    dasat betul projek cikF ni, kena tabik spring ni, perrgh!!!

  21. cikf=) berkata:

    zuriaf :jeles la tu saye dh abis study…hahaha

    hiten :camne nak buat muke xde perasaan???haha…nnt saye sampaikan kepada insan tsebut..la..la..la..

    mommy :tahniah mommy~

    hamakun :waah…pitam..erk…malunye~

    Mr Ah Fa : erk..thanx~

  22. idotpearl berkata:

    salam jan…. thanks for wishing me …thanks jua untuk doamu sahabat…. i really miss the moment that we sleep side by side, we eat together ath Pizza Hut, Kenny Rogers and the precious moment at pizza Hut when one more week before be a wife….huhuhu…korang sedap kenakan aku cukup2 ye..mentang2 lah aku nak melangkah ke alam baru..korang bagi kenangan yang cukup ‘indah’..huhuhu…

    actually masa time akad nikah, no words to say, senyap jelah.lepas akad nikah terus pi solat sunat lepas nikah bersama suami tercinta and kucup tangan dia for the first time….actually i tak nangis lepas akad nikah sebab petang tu dah menangis puas2 (akad nikah malam jumaat lepas isyak)…tak tahu apa perasaan ,masa tu..tapi yang pasti, rasa tak percaya masih mneyelubungi diri..macam-macam rasa..anyway i love that moment becoz i know that time i dah halal untuk my beloved husband, AshabulYamin…walaupun tak bercinta sakan pun before married jauh sekali nak panggil sayang ke darling ke, but now i’m for him and he for me….. tapi yang sedihnya, i will tinggalkan title anak dara and become a wife.. a new challenging world….sedih tengok wajah umiku sayang….. Thanks umi kerana redha dengan jodoh ini dan bagi peluang untk kahwin awal….huhuhu.. I really love u Umi…
    any way nangis atau tak terpulang pada masing2….u and Allah know what exactly u feel in your soul…=)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s