LaGu YaNg MeNgInGaTKaN KiTe KePaDa…..~

Dah lame saye x pos sumthing kat blog..busy sket memandangkan hari yang mendebarkan akan sampai jua..Pertamanya~mesti la hati saye berdebar n risau pasal Final Year Project saye yg x complete lagi..Yg Ke2 nye~mungkin la sebab hati saye berdebar n sedikit sedih meninggalkan kengkawan susah senang saye selama 4 tahun kat UTM ni…

Last week say eke Makmal computer fakulti,dengan harapan untuk send softcopy poster project..Saya dah lame x masuk makmal tu..saya xtau kenapa fakulti nak jgak gune apple, kurang frenly user bg saye..erk~sbnrnye saye mmg xtau nak gune..kire2 dalam 15 minit saye gagal mgodek2,utk tidak mbazirkan mase..saye kuar je la dr makmal tu..n sebelum saye kuar, saye terperasan satu lagu..’RiGhT HeRe WaiTiNg..’ mengingatkan saye terus kepada ringtone hp azam mase matrix dlu…

Dalam banyak2 bnd,secara automatiknye lagu yang banyak mengingatkan saye kepada seseorang or moment penting dalam kehidupan… Macam lagu ‘Kau ILhamku’ dari Manbai,mengingatkan saye kepada ex rumate saye mase matrix, die n da geng buat koir utk Hari Guru..’Jalan Bahagia’ dari Hijjaz m’ingatkan saye kepada cikgu saye mase sekolah n besfren sy mase matrix..’Stay The Same’..lagu yang dinyanyikan beramai2 semasa orientasi di Matrix Melaka ..

N tak kurang jgak lagu2 yang automatic mbuatkan kite rase insaf…hihi..lagu nasyid la tu…dan juga lagu tema kite pada sesuatu keadaan..hihi,,ye la,kadang2 ade satu lagu tu,memang betul2 kene ngan situasi kite pada waktu tu..Lagu yang mengingatkan saye pada UTM..mungkin lagu Keunggulan Terbilang la kot~

mm..lagu yang mengingatkan saye kepada soulmate saye..hmm rahsia..hihi

Yang paling saye suke kat sesebuah lagu,adalah lirik die..sy selalu cube untuk memahami lirik lagu tu,err..bukan untuk menghayati..tapi saye suke kalo tau jalan crite lagu tu..

Mm okla~got to go….

Selamat menjalani kehidupan dengan jayanye~

Advertisements

18 thoughts on “LaGu YaNg MeNgInGaTKaN KiTe KePaDa…..~

  1. AzamHassan berkata:

    masa kita swap handset..awk tukar ringtone tu jdik betterman..sure sy igt lagu tu smpai bila2 =D

  2. cikf=) berkata:

    hihi…suke2 ati je sy tukar ringtone hp orang..hihi

  3. en_me berkata:

    good luck on your final year.. no play play cik fauzani yg jeliter ittewww..

  4. zuriaf berkata:

    huahaha…trimas³ untuk tadi…

    err, lagu? saya suka lagu² yang saya suka dengar…

  5. muhammadridwanto berkata:

    wah, sudah hampir menyiapkan sarjana muda kejuruteraan telekomunikasi….tahniah2

  6. ixora berkata:

    Saya kalau dengar lagu jarang hayati lirik dia. hehehe. main dengar je.. kalau lirik tu kutuk saya pn saya mungkin tak perasan. kihkihkih

  7. t.a.t.a berkata:

    manbai, lagu fames nya cuma itu je la.
    tapi smp skang stil besh dgr.

  8. Mr Ah Fa berkata:

    Kekekekeke, mr ah fa tau, ni sume sindrom org-org yang bakal grad, dah mula imbau kenangan lama tanpa disedari seh 😀

  9. cikF=) berkata:

    en_me : huhu..yeah…saye dh x men2 lagi dah..overTime~

    zuriaf : same2..menunggu awak blanje bagaikan bulan jatuh je..huhu

    en.wanto : err…doakan sumenye slamat untuk m’akhiri sumenye dgn baik~

    iXora :err…mungkin saye mmg bjiwa sentimental kot..hihi..not jiwang2 k~

    t.a.t.a :yeah…sampai sekarang sye suke lagu ni..manbai ade lagu raye ngan raihan kan????

    Mr Ah Fa :erk..saye xperasan sindrom2 itu tlah melanda saye..hihi

  10. KNizam berkata:

    banyak gak lagu2 kenangan eh. hehe

  11. ixora berkata:

    lagu raya ngn raihan? yang lagu tema Diari Ramadhan Rafique tu kan? saya rasa manbai nyanyi ngn raihan.. tatau la kalau silap. eheh

  12. lydiarayyan berkata:

    dik…mane resumenyer….kate nak anta…kwang kwang kwang

  13. hendrastar berkata:

    lalala….saje melintas…

  14. ixora berkata:

    cikf.. di mana kamu?????

    huhuhu

  15. hiten_mitsurugi berkata:

    lagu 50cents – in da club, lagu kenangan masa mula2 nak masuk utm
    lagu Keunggulan terbilang – masa orientasi, masa aku mula2 mengenali seorang sahabat
    n banyak lagi lagu kenangan..

    Betul kata mr Ah Fa.. sindrom orang nak grad.. klu sindrom orang tak tahu boleh grad atau tak camne ek.. huhu doakan aku dapat grad bersama ijazah..

  16. lydiarayyan berkata:

    cikf???!?!…sunyi jeek nie?

  17. zuriaf berkata:

    biar saya tolong jawabkan..dia busy giler dengan PSM..kalau tak salah, minggu depan ni nak present dah…

  18. fadh berkata:

    selamat maju jaya!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s