KaTa2 UnTuK iNsAn2 YaNg HaMpIr2….~

Failure doesn’t mean – you’re failure

It means – you have not succeeded

Failure doesn’t mean – you accomplish nothing

It means – you have learned something

Failure doesn’t mean – you’ve been fool

It means – you have a lot of faith

Failure doesn’t mean – you’ve been disgraced

It means – you were willing to try

Failure doesn’t mean – you don’t have it

It means – you have to do something in a different way

Failure doesn’t mean – you’re inferior

It means – you are not perfect

Failure doesn’t mean – you’ve wasted your life

It means – you have reason to start afresh

Failure doesn’t mean – you should give up

It means – you must try harder

Failure doesn’t mean – you’ll never make it

It means – it will take a little longer

Failure doesn’t mean – God has abandoned

It means – God has a better way for you

kata2 ini saya tujukan kepada insan2 yg sedang or hampir moral down..err..ia ditujukan khas untuk saye..ini bukan ciptaan saya, hanya plagiat dr sumber2 yg saye tak ketahui..

trime kaseh…

Advertisements

20 thoughts on “KaTa2 UnTuK iNsAn2 YaNg HaMpIr2….~

  1. Mr Ah Fa berkata:

    Ehehehe, terima kasih, terima kasih sebab sudi ingatkan kami kat sini 😀

    We also need to accomplish small success, such as cleaning house, arranging desks, wipe your monitor screen, cooking for dinner, and so on.

    Instead of whining for failure, let’s look at the brighter side of the story 😀

    Thanx for the superb entry 😀

  2. soulmate berkata:

    Yang penting kita mst tenang and matang menghadapinya kerna ia adalah keajaiban yg akan mengatasi segalanya~

    Its not about excellent but the way how u catch it..it makes you appreciate in wat u get..

  3. exzede berkata:

    salaam,
    nice words… thanks for sharing.

  4. hiten_mitsurugi berkata:

    Sangat menarik dan terkesan pada orang macam aku ni.. (super extent student).. sedih, tertekan, fruss, stress semua ada beb..

    moral turun atau naik, kehidupan perlu diteruskan, betul tak?

    terkenang lagu inteam yg nyanyi ttg ujian..

  5. anakkawi berkata:

    Failure doesn’t mean – You`re looser!

    It means – You`ll be a champion!!!!

    hehe…

  6. kipp berkata:

    Salah satu kata-kata yang aku pegang untuk teruskan kehidupan ini “Kegagalan yang sebenar ialah Gagal bangkit semula selepas Gagal”…. Live goes on!

  7. no.sher.ta berkata:

    Failure doesn’t mean – you don’t have it
    It means – you have to do something in a different way

    is that meaning u’re still a loser?
    huk huk huk..

  8. no.sher.ta berkata:

    Failure doesn’t mean – God has abandoned
    It means – God has a better way for you

    I love this one!
    tq dear sis for this lovely entry.

  9. wandai berkata:

    its a really cool piece, i got to say it
    hehee

  10. cikf=) berkata:

    Mr Ah Fa :same2…saye cilok je quote org len..hihi

    soulmate :thanx..hihi..tharu=)

    exzede : same2….sharing is caring~

    hiten :ni utk saye jgak..huhu

    anakkawi :we’re da champion~

    kipp :yeah…wutever happen, life must goes on….

    no.sher.ta :err..xla…mgkin yg kite pilih tu blum ckup baik utk kemampuan kite~
    yeah…i luv it tooo~

    wandai : hehe..thanx~

  11. leokid berkata:

    best2.
    nk copy ah.
    tmpal kat depan meja.
    muahaha.

  12. AzamHassan berkata:

    failure does mean dat u will cry for not succeed..
    but dare to fail will make u cry with smile for success after the failure~

    muahahaha~

  13. en_me berkata:

    me insaf dgn kekurangan yg me ader.. uhuhu

  14. elliashah berkata:

    aku juga pernah hampir mati lemas
    pengalaman ni amat menakutkan
    namun tak pernah sebabkan aku gagal untuk mencuba
    mandi pantai atau mana2x sungai lagi
    cuma berjaga-jaga
    masuk ni dah 4 tahun x pergi mana2x sungai atau pantai
    nak kata fobia x jugak
    tapi xder rezeki..

    mungkin tuhan nak bg ruang lebih lama lagi untuk hidup..
    mungkin insyallah

  15. cikf=) berkata:

    leokid : sile2…saye pun letak bnd ni kat buku~

    azam : err…segan la ngan awak aritu…huhu

    en_me : yeah..sy pun insan yg byk kekurangan~

  16. hairieusoff berkata:

    bagusnya ayat2nya… semua perkara di tulis dalam bentuk positif thinking…..

    HE suka:
    Failure doesn’t mean – you’ll never make it
    It means – it will take a little longer

    selalu kena dengan perkara ini…

  17. KNizam berkata:

    sebenarnya kan a failure is still a failure la. hehe 🙂

  18. apis17 berkata:

    kat maktab dulu belajar ianya dipanggil helah bela diri betul tak?

  19. ixora berkata:

    Saya pn rasa nak copy gak entri ni.. mgkn tampal kat mana2 yg boleh ditampal.huhu

  20. cikf=) berkata:

    HE : yeah…tu pun slalu tkene n sdg m’alami..huhu

    KNizam : ni qoute nak sedapkan ati je la…huhu

    apis :hehe..xtau la..ye kot~

    iXora :yeah…sile2~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s