CaRb0NaRa~

Arini Pia (coursemate sy) memasak spageti carbonara sempena kedua2nya susah hati n inginkan hiburan. Yeah…hiburan kali ini adalah memasak. Nasib baik kami tidak gemar dengan xtvt karaoke.. Sebenarnye saya dah lame request spageti kat die,sekarang adalah waktu yang tepat die memasakkan menu ini untuk sy…err bukan..untuk kami sume…

Yang selalu saya masak spageti ala bolognaise, yang kali ini kami mencube ala carbonara. Disebabkan kitorg mmg jarang memasak kat sini n memasak secara illegal di dalam bilik(harap2 xdela blogger2 kat sini jd felo), so kenela buat simple2 jer.. Bahan2 yang kami gunakan cukup simple,iaitu spageti, mushroom soup, instant carbonara, cili benggala, sosej n cheese. Bagi penggemar cheese~pasti anda t’uja dengan perkataan cheese..hehe

Walaupun simple je n kkurangan banyak bahan, tapi tetap sedap jgak..err..sje je jage ati pia..hihi..sekarang saye akan cube request untuk macaroni cheese plak.haha. saje je promote nak promote pia. Haha..lagipun mak pia mmg pembuat kek yg handal untuk dijual..hehe..slalu sy akan request kek choc everytime mum die datang or die balik umah. Haha..saya memang sangat suke berkenalan or bsahabat ngan org2/kaum kerabat yg ade bakat memasak ni. Boleh la saye makan yg sedap2 secara free..hihi..

Sorila, xsempat nak amik gambar carbonara tu…sekelip mate je dah lesap spageti tsebut~

Advertisements

13 thoughts on “CaRb0NaRa~

  1. ixora berkata:

    Len kali awak patut amik gamabr dulu.. bleh buat saya jeles dan telan liur. hahahah

    adui,tetiba lapar spaghetti la pulak tetengah malam ni. ni awak la ni cikf… buat saya teringin nk makan mende tu. huuhuu..

  2. cikf=) berkata:

    haha..saye ade lagi kfc..mud makan tgh ok…
    nak ker???hehe

  3. zuriaf berkata:

    kalau sesapa nak tau, saya takde bakat memasak, tapi saya pandai makan apa yang dimasak..hahaha…jadi, pilihla saya…

    huhu…

    pau, bila mau belanja mekdi..lapor ni..stakat spageti tu, saya tak hearan sangat…hahaha…

  4. ixora berkata:

    Ala, KFC tanak aaa.. saya suka mekdi berbanding KFC. eheh.

    Saya suka statement incik Fairuz itu.. saya pn pandai makan apa yg dimasak gak,tau. kui3. ^_^

  5. hiten_mitsurugi berkata:

    Argh!! tidak!! Jangan diprovok perkataan “cheese”.. uuu dah ngidam balik..

    camne nak kurus ni? ni semua cikF la ni.. Baru je mula balik jogg dia promote balik cheese.. Argh!!!

  6. cikf=) berkata:

    zuriaf :org kate,kalo kite nak bg org sumthing,kite kene ikhlas n bg ape yg kite suke…saye suke spageti, sushi…hihi

    iXora :err…saye pun suke makan,tp tgk mud dlu..hehe

    hiten :hehe…sy mmg tujukan perkataan CHEESE itu utk en.hiten…hehe

  7. en_me berkata:

    me x suker spaghetti itteww.. me suker pizza jer..nyam 3x

  8. Mr Ah Fa berkata:

    Ehehehe, nasib baik Mr Ah Fa bukan hantu cheese 😀

  9. no.sher.ta berkata:

    wawawa mamam sepageti.. dah lama dah tak makan..
    ngicak sket boleh? nyum nyum..

  10. tycoon berkata:

    emmm…saye baru saje mula menyukai macaroni cheese..

  11. cikf=) berkata:

    en_me : saya suke dua2…hehe

    Mr Ah Fa :err…cheese pun saya suke..

    no.sher.ta : len kali singgah utm..nnt saya masakkan=)

  12. adielflitzow berkata:

    oho…masak illegal ek…ni bakal felo sudah mari…tapi kalu bagi rase spageti tu…kira kautim la…

  13. anakkawi berkata:

    amboi, dia ni mmg suka merequest jek, ahaha…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s