JuMaAt,1.43am….

Dulu saya jarang tido lambat, t’utamanya semester lepas. Pukul 11 adalah waktu landing atas katil, xpun mata akan berkelip2 n bukaan mata pun semakin kecil. Semester ni, sume itu bagaikan mustahil. Tak boleh tido adela..Harap2 saye xjumpe bnd2 pelik…erk..

Arini saya agak stress sket. Gi kuar jalan2, makan2..balik bilik,tido…tbe2 dh pukul 10.30pm. Ajaib sungguh.huhu. Mau je saya sambung tido, tapi disebabkan esok saya dah buat appointment ngan supervisor saya yang comel tu, saye pun bangun demi menyiapkan litar seperti yang saya janjikan. Yeah… at the moment I wrote this entry, the schematic circuit almost done. Alhamdulillah…

Saya jarang nak buka lagu dengan kuatnye dlm computer sy. Err…saye xde mp3, mp4, ipod dll..n saya xsuke memakai earphone. So, saya akan memasang secar sentimental je slalunye. Tapi malam ni, saya buka agak kuat,mungkin terpengaruh ngan blok depan saye (err…budak2 lelaki yg suke karaoke wpun telah larut malam)..err…mungkin saye saje je nak lawan diorang punye speaker..haha..Membuat litar sambil menyanyi..akhir2 ni saya suke menyanyi..haha..

Bercerita tentang budak2 depan blok saye ni, diorg ni kadang2 menyakitkan jiwa. Suke menjerit tanpa sebab musabab yang munasabah. Bile sorang bising, pasti ade orang lain yg akan menyambung. Kadang2 geram jgak. Kadang2 kalo diorang x bising rase macam sunyi plak. N akhir2 ni diorang suke menyanyi. N saya akui kadang2 saye terhiburla jgak,nsb baik suara diorang sume sedap. Mungkin tu la cara student2 lelaki lepas geram/tensen/ilangkan bosan..menjerit kuat2/menyanyi beramai2….

Err..care saye, saya suke makan, jalan2 sambil termenung memikirkan mase depan…ahaks…memikirkan ape lagi yang patut saye lakukan…n tido adalah paling fav…yeah…ayat kegemaran saye di kala ini..cool…think positive…=)err…i should call my home sweet home..dengar suare mum..err,already 2.02 am…esok je la call~

Advertisements

20 thoughts on “JuMaAt,1.43am….

  1. hiten_mitsurugi berkata:

    “(Iaitu) orang-orang yang beriman dan tenang tenteram hati mereka Dengan zikrullah”. ketahuilah dengan “zikrullah” itu, tenang tenteramlah hati manusia. (Ar-Rad: 28)

  2. en_me berkata:

    semoga ko berjaya dgn aper yg ko usahakan..

  3. cikf=) berkata:

    hiten : thanx..insyaAllah saye xlupe..

    en_me : thanx…

  4. zuriaf berkata:

    meh saya bawak gi karaoke kalau nak sangat melalak cam budak laki depan blok awak tu…hahahaha….hahahahaha….

    tapi saya tau awak takde bakat menyanyi, sebab tu bukak lagu secara sentimentel je…muahahaha…

  5. atiQah berkata:

    salam singgah,
    sudah final sem ya?selamat maju jaya ;D

  6. adielflitzow berkata:

    Uii… tdo kul 11mlm..cam baby je..baby tuer..agaknya disebabkn supervisor yg comel+positif tu buat semgat siapkan circuit..hehe jgan short dah r…nanti tegak rambut…kehkehkeh…

  7. no.sher.ta berkata:

    kalau tiba² kita melakukan perkara yg tidak pernah atau jarang sekali kita lakukan.. maka ingat la wahai anda² semua.. kerana mengingati itu ada lah wajib.. hehehe apa benda nya ya…?

  8. cikf=) berkata:

    zuriaf :karaoke xpernah masuk dalam carta minat sy..sori..huhu

    aTiQah : thanx=)gud luck jgak…

    adiel :insyaAllah…saye akan gune penebat byk2 mase testing..hehe

    no.sher.ta: err…ingat mati….

  9. palie berkata:

    erk.. awalnya tido…

  10. Mr Ah Fa berkata:

    Masa-masa final year ni la cikF ada peluang utk “drain-out’ kan your energy for research. Ada tanda-tanda stress di situ.

    Layan aje, kalo stress itu yang buat cikF letih, layan aje, sebab besok bila dah siap submit, siap final presentation, time tu la rasa nak tumbang! Hua hua hua, kepuasan melanda sehinggakan cikF termenung kat luar. Kepala rasa kosong, letih dan sbg-nya.

    Bila dah kerja, susah macamana pun nanti sume rasa senang sebab cikF dah lalui stress yang lagi besar.

    So, just be happy dengan sume ni. Just be happy, enjoy, sebab tak semua org dapat peluang mcm ni.

    All the best!!! 😀

  11. hairieusoff berkata:

    oh..suka menyanyi…leh le masuk akademi pantasia…

  12. no.sher.ta berkata:

    missfauzani.. leh hamba minta permission utk share link blog anda ini?

  13. anakkawi berkata:

    org blok depan itu sedang melatih vokal mereka…

    hihi

  14. cikf=) berkata:

    palie : saye mmg suke tido awal..dgn harapan bangun awal..tp xjgak…huhu

    Mr Ah Fa :yeah…btul2…saye xsabar2 nak abiskan sume ni..

    HE : hehe..xla kot…nyanyi utk hiburkan ati sndr je..

    no.sher.ta : owh…silakan…=)

    anakkawi :saye pun rase mcm tu..sbb hari2 menyanyi…=)

  15. KNizam berkata:

    hehehhe best baca pengalaman camni 🙂

  16. afham berkata:

    hehehe.. suke makan…jom g mkn??

  17. ixora berkata:

    afham : oooh.. ajak cikf g makan.. saya awak tak ajak pn. huh, kecik limpa kiri saya cmni..

  18. cikf=) berkata:

    KNizam :aiya…itu pun bleh dikire pengalaman ker..hihi

    afham : hehe..jom..pizza..

    iXora :cik iXora blanje eskrem=)

  19. ixora berkata:

    ok, ok.. sy belanje eskrem tp awk blanje pizza k. ahaks! =p

  20. cikf=) berkata:

    iXora,bukan saye yg akan blanje pizza…afham kot yg akan mjadi mangse..hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s