SaYa YaNg RaSe TeRtIpU…TiPaH TeRTiPu..

Akhir2 ni saya menyedari campus zone rate untuk pkhidmatan telekomunikasi yang saya gunakan sudah tidak aktif lagi. Maka, saya telah surf website syarikat telekomunikasi tersebut untuk melihat kadar baru yang lebih istimera lagi menjimatkan.

Akhirnya saya terpengaruh dengan satu kadar baru yang kononya menjimatkan. Maka saya pun bertukar kepada pelan yang baru dan mengaktifkan ‘active zone’ seperti yang disarankan. RM1 telah sebagai ganti untuk perkhidmatan.

Hasil yang cukup mengecewakan apabila saya lihat rate itu sama saja. Sebelum ini dengan campus zone, kadar msg adalah 1 sen. Kini dengan kadar yang baru, saya terpaksa membelanjakan 7sen untuk satu sms. Saya sebagai sms addicted spt dalam entry sebelum ini, iaitu kadar purata menghantar msg sehari bersamaan dengan 100++ merasakan sangat terbeban.. kalo dlu RM1 sehari, kini RM 7…erk…mau lari budget bulanan saya sebagai student..huhu..saya rase tertipu…huhu

Err…encik2,cik2 sume..tolongla suggestkan pelan perkhidmatan telekomunikasi yang paling berbaloi n affordable untuk saya sebagai student sebelum saya bankrupt. Huhu…

Advertisements

17 thoughts on “SaYa YaNg RaSe TeRtIpU…TiPaH TeRTiPu..

  1. anakkawi berkata:

    huhu,, campus zone aku itu masih aktif ka? sudah lama meninggalkn alam kampus, hihi… er, kenapa rate sms daku cuma 5sen per sms dr maxis ke maxis? hanya menggunakan pelan sms itu, alangkah bertuahnya daku… hikhik

  2. cikf=) berkata:

    anakKawi :mm ntah la…die slalu tukar2 kod,sje je nak kelirukan org…huhu..sepatutnye pelan yg baru ni lebih istimewa..

  3. AzamHassan berkata:

    wah ye ke..ntahla..klu activ 5 murah la kot…1sen je sms..call 15 sen kn..

    xpela klu awk topup je pn fauzani..kn hotlink ada bonus point bila awk topup n jawab call..so, ada la gak timbal balik dia walaupun trasa sgt skit…jdikla..leh gk pkai klu trdsak =)

  4. en_me berkata:

    pakai jer public phone.. wakaka

    salam pagi selasa cik fauzani itteww

  5. zuriaf berkata:

    hahaha..pakai la digi kalau macam tu…

    huh, patutla tak balas dah SMS saya ahri tu…baru sedar dari tertipu rupanya..hahaha…

  6. Mr Ah Fa berkata:

    Err, rasanya dah 2 tahun campus zone punya project dah ditutup kan?

  7. Muhammad Khairul berkata:

    uwaa.. 100+ sms sehari. pastinya kamu mempunyai jari-jemari yang tabah

  8. - j o h a r i - berkata:

    pki je 3 no
    nk msg 016 pki digi
    nk msg 012 guna hotlink
    nk msg 013 pki celcom
    hs pon ade tiga..
    jimat jimat..jimat la sgt

  9. cikf=) berkata:

    azam :err…dulu point sy ade 1000++, disebabkan sy sgt sengkek mase mula2 naik sem, ia telah surut…n semakin surut..huhu

    en_me :saye ingat nak gune walkie talkie la…wakakaka…

    zuriaf : saye malas nak msg org yg g honeymoon…

    Mr Ah Fa :xtau la…sbb saye baru register balik code tu sem lepas..sbb ade code baru..

    MuhammadKhairul :saye telah berlatih lame dulu untuk sampai ke tahap ini…hahaha

    Johari :waahh…mane nak cekau duit beli hp byk2…huhu

  10. Affuan berkata:

    pakai la pelan 1 + 3 celcooooom. jimat giler ah ding dong! hahaha.

  11. cikf=) berkata:

    teringin jgak nak gune…tapi saye nak gune 1 + 100..ade x???saye suke msg ramai org…huhu

  12. no.sher.ta berkata:

    betul kata affuan.. guna la celcom 1+3..
    tapi kalau kureng mampu guna je celcom..
    celcom leh 8pax instead of 5..
    tp klu 100++ setiap hari, apa kata anda guna 3 no tu spt cadangan johari.. tp cadangan tu kena mulakan masa anda tidak sengkek la..

    p/s: sms bebyk tu tukar nota dn study mesti bagus kan? heheheh

  13. topan berkata:

    act celcom is suit for u sis
    there is plan that for student
    rate for call and message is low
    and the plan can stand until ur achieve an age of 26
    i’ve got this info from my friends
    so dun wanna try sis???
    =p

  14. apis17 berkata:

    celcom data card ni ntah kenapa sejak 2 menjak lepas lewat bayar bill dah takleh sms free.. dulu ada.. skrang takleh sms dengan member2 013 free dah.. isk3x..

  15. cikf=) berkata:

    no.sher.ta : hihi..tulis note pastu antar gune burung merpati ek…hihi

    topan :err…xtau la pack U tu nak dapat katne…nyesal gak aritu x amik..huhu

    apis17: hehe…ade plak camtu…

  16. topan berkata:

    ader diorg buat promotion kat each u
    sy pun rugi xbeli aritu gak
    hehe

  17. ixora berkata:

    saya still kena 5 sen lg utk msg mxs – mxs sbb sy tak penah tukar pelan tu sejak awal beli sim pack / starter kit / apa saja nm tu sampai la skang. huhu.

    saya da tgk kadar pelan yg awk guna tu.. mula2 ingtkn murah la tp lepas kwn saya yg da pakai pelan tu bgtau.. sy tak jd nk tukar. rasanya mcm sesuai kalo byk call dr sms la pelan tu. erm,tak sure.. heh.. saya kan byk sms dr call.. hahahah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s