DuIt ohh….dUiT…

Masuk minggu ni dah minggu ke 3 semester baru. Dengar2nya dari sem lpas,elaun JPA nak naik. Berbunga2 je hati nak masuk sem baru. Lagipun sem baru, memang babyak bnd bak beli… Buku, barang2 project final, baju, mkn McD, beli kasut baru…huhu

Tapi semua harapan tu kelam je buat mase ni.. Elaun x masuk lagi, dengar2 awal bulan Febuari baru masuk….Waargghh…nak makan ape mcm ni..buku pun xbleh beli sbb xde duit..huhu..apetah lagi barang2 keperluan yg lain…huhu. Saya berharap sangat pihak2 berwajib memahami masalah kami yg serba kekurangan ini..huhu

tabung syiling yg ade..huhu

Isk..sedih btul..dah la dalam account pun xsampai rm50.. tu pun baki duit mnyimpan untuk perbelanjaan mase cuti aritu..huhu..nasib baik la ade seorang adik yg baik ati nak bagi pinjam duit..uih,malunye pinjam duit dari adik…nway, thanx sist..cukupla bertahan dalam 3 minggu lagi..huhu..nnt dh dapat scholar, baru bleh pulang duit..hehe

 

Advertisements

6 thoughts on “DuIt ohh….dUiT…

  1. zuriaf berkata:

    takpe..dah masuk nanti jangan lupa belanja saya makan mekdi..hahaha..jangan jadi kedekut tau dengan saya..huhu 🙂

  2. Mr Ah Fa berkata:

    Dulu masa memuda kat UM pun mcm ni la kite, dok tggu JPA masuk, naseb baik rajin keje part time bila cuti panjang.

    Tapi naluri bersopping sungguh tinggi!

    Bahayaaaa 😀

  3. cikf=) berkata:

    zuriaf : amboi2…duit xkuar lagi dh ade cubaan nak ‘pau’ duit org ek..huhu

    Mr Ah Fa :Hehe..bgus la Mr Ah Fa keje mase cuti2..hehe=)

  4. نورنانا berkata:

    hahaha…
    jom la jimba2 kalo g KL.. leh naik Juju..leh gak akak ‘pau’ awak..
    hehe..

  5. ahib0205 berkata:

    hehehe JPA memang udah naik. so, jimat2 la utk kawin :P. Sy la ni dok cuba nk menabung 50 sen syiling. bila ada seketul je, terus tabung 🙂

  6. cikF=) berkata:

    kak nana: akak bdoa la ek smoga duit jpa kuar sblm chinese year..hehe..kalo nak ‘jimba2’ poket kosong,maknenye akak la yg bakal kene ‘pau’..hehe

    ahib0205: InsyaAllah…duit syiling slalu saye simpan kat bilik..sbb wallet penuh..hehe..bleh la dikatekan menabung scr x langsung=)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s