1 Muharram…

arini 8 Januari..bila masuknya waktu mahgrib,bermula tahun baru untuk kalendar Islam. Tahun bile? Pandai2 la korang fikir, kadang2 saya malu jgak, xtau kalendar bulan Islam.. Kita perlu berubah, sebab kita orang Islam..

2~3 ari ni, saya macam xberape sihat. Selesema menghampiri demam kot..mm ntah la..risau PSM sampai demam.hmm x sangat kot.saya anggap ia sebagai penghapus dosa2 saya demi memulakan tahun baru. InsyaAllah…

daripada blog kak nana, saya dah check beberapa perkara. Saya dilahirkan pada hari Sabtu, 9 Zulkaedah 1405. Ciri-ciri insan yang lahir pada bulan tersebut :

“Perwatakannya pendiam. Banyak perkara baik pada dirinya berubah menjadi buruk. Dia banyak berfikir, kerana sifat ini, satu hari nanti dia akan mendapat hasil yang baik dalam kehidupannya. Tetapi oleh kerana banyak berfikir, perbuatannya kadang kala menjadi keliru. Dia seharusnya bertindak tanpa terlalu banyak berfikir untuk mendapat hasil yang yang memuaskan.”

Mm pendiam..ye kot,kadang2..tapi kadang2 saya suka bercakap. Yang paling terkena skali, ayat2 seterusnya.. Nampaknya saya kena berubah, jangan berfikir terlalu banyak..Betul la tu,saya suka fikir bukan2..

Selamat Tahun Baru semua..Bagi yang x tahu, kita akan memasuki tahun 1429.

Jangan lupa doa akhir n awal tahun..

Sambutlah dengan rasa penuh keinsafan..InsyaAllah…

Advertisements

11 thoughts on “1 Muharram…

  1. me yginsaf berkata:

    Selamat menyambut MAAL HIJRAH 1429, Semoga kita sentiasa dlm keimanan, rahmat, keampunan Allah setiap masa.

    dari me yginsaf yg ini..

  2. zuriaf berkata:

    salam maal hijrah…semoga selsema tu cepat sembuh ye..haha… 😀

  3. cikf=) berkata:

    me :terime kaseh…

    zuriaf :ye..thanx…=)

  4. Mr Ah Fa berkata:

    Byk sangat berfikir ni, mesti boleh sampai letih berfikir 🙂

    Just Do It =D

    Salam Maal Hijrah.

  5. ixora berkata:

    Cikf, kita akan memasuki tahun 1429H.. awak taip 1428H.. err,ke sy yg silap?

    apa2 pn, selamat tahun baru Islam! hee =)

  6. cikf=) berkata:

    ixora :err..sori semua…typing error…thanx ixora…

    hepi new year jgak..

    Mr Ah Fa :hehe..just do it! kalo banyak sgt fikir, nnt lambat btindak..idup mesti aggressive..hehe

  7. ixora berkata:

    Saya ingat tahun je.. tarikh mmg selalu lupa. Kadang2, tarikh bulan omputih pn saya terlupa.. hahaha. Adil dan saksama btol!

    err,awak tanak tukar ke time setting blog awak ni?pakai waktu M’sia je.. senang skit nk tgk pkl bape org kasi komen. ehehe. nyebok btol saya ni! ^_^

  8. cikf=) berkata:

    hehe..
    saye xperasan pun mase die..err..saye rabun IT jgak kdg2..
    mm saye rase dh betulkan kot..er…ye kot..hehe

  9. نورنانا berkata:

    alamak..lepas baca blog akak, awak dpt ciri2 awak mcm tu ek.. ala…. tu kajian je…x semua org sama…

    hehe..

  10. ixora berkata:

    aah.. da waktu M’sia pn. kui3.

    time setting tu x penting pn cuma sy mmg suka tgk pkl brp sy kasi komen n pkl brp org kasi komen. hehe.

    tq ek tukar ke waktu M’sia. muahhxx.. 😉

  11. cikf=) berkata:

    kak nana : err…sebenarnye, adela betul sket2..cume part pendiam tu x la kot..hehe

    ixora :same2…heheh=)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s