StRaTeGi MeNaIkKan BeRaT BaDaN..

Seperti post saye yang lalu,saye bersama kakak n adik perempuan sedang berusaha menikkan berat bandan..dengan ketinggian 154~155cm utk kami bertiga,masing2 mempunyai berat ~40kg..suatu angka yang dikatakan underweight..

Buat pengetahuan semua,makan adalah antara hobi kami..tido juga merupakan hobi kami..yang paling kami tidak suke adalah bersenam…pada firasat saye,makan dan tido adalah kombinasi yang baik untuk menaikkan berat badan..namun usaha2 kami gagal sama sekali…huhu

ice_cream.jpg
makanan kegemaran…nyum nyum…

salah satu azam saye pada tahun 2008 adalah ke arah berat badan 43kg(berat badan ketika umur 18)…saye akan berusaha makan sebanyak mungkin dan tidak miss breakfast,lunch dan juga dinner…=) namun begitu saye harap hanya berat badan sahaje yg naik,bukan pipi,perut dan sebagainye…

wish me luck geng=)

Advertisements

13 thoughts on “StRaTeGi MeNaIkKan BeRaT BaDaN..

  1. zuriaf berkata:

    nak tau satu tips..banyakkan makan yang berasaskan telur..macam telur goreng..telur rebus..dan macam² lagila..gerenti dalam masa sebulan berat badan akan naik punya..amek makanan tu secara harian..sampai muak pun takpe… 🙂

  2. me yginsaf berkata:

    makan utk idup, bukan idup utk makan..

    semoga ko org adik beradik sentiasa sehat n dirahmati Allah sentiasa..

    ceria selalu..
    thank u sbb singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg itu..

  3. cikf=) berkata:

    zuriaf: err….makan telur..nnt bleh mengeluarkan simptom2 angin busyuk..huhu…

    me:err..thanx=)

  4. نورنانا berkata:

    gud luck..(ko ni sama dgn opismet akak…dia amik weightgain..tp berat dia dah bertahun2 amik, mmg lgsg x naik…hahaha..)

  5. نورنانا berkata:

    eh jap..cik haidar yg dlm blogroll awak ni sape?
    akak rasa dia ni junior sekolah akak la…

  6. cikf=) berkata:

    haidar tu kawan matrix…die dlu budak kussess..sekolah rendah xtau la katne….akak kenal ker??

  7. نورنانا berkata:

    rasanya dia dak MGS kan/
    sekolah menengah..

    agak nye la..

    kusess tu hape?

  8. cikf=) berkata:

    a’ah…die budak MGS..lupe plak..

    kusses tu sek.sains kuale s’ngor..

  9. buzzybug berkata:

    kita mempunyai masalah yg sama.. nak naikkan berat badan.. kalu tido je, bukan berat yg naik, pipi yg naik.. 😛

    nanti kalu dah success naikkan berat badan, sila lah kongsi tips, ye.. 😉

  10. نورنانا berkata:

    haaa..betul la..
    dia tu junior saya..!!

  11. cikf=) berkata:

    buzzybug:insyaAllah…kalo dh berjaya,blehla dikongsikan…

    kak nana : alahai….kecik je kan dunia ni…pusing2 jumpe org yg same..=)

  12. Mr Ah Fa berkata:

    1 fakta: Bersenam boleh meningkatkan berat badan.

    Dulu masa memula sebelum masuk gym, my weight is 59 kg, sangat la kurusnya bagi budak lelaki. Tak semangat menengok diri sendiri.

    Memula ingatkan makan boleh menaikkan berat badan, rupanya tak.

    Kita perlu aktif bersenam, ber-jogging dan lain-lain. Dengan aktiviti yang banyak, badan akan request more food.

    Food yang badan kita request ni adalah food yang secara efisiennya akan digunakan oleh badan untuk mengganti sel-sel lama dan membina sel baru dan membesarkan badan kita secara sihat,cantik dan semula jadi.

    Hanya makan dan tidur memang boleh menaikkan berat badan.

    Hasilnya berat badan akan bertambah secara tidak natural dan tidak lah cantik rupanya…. Uuuuu….

  13. cikf=) berkata:

    thanx Mr Ah Fa…=)
    saye pun sdg bjinak2 dgn jogging..heh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s