EsCaLaToR PeLiK…

dah lame aku nak crite pasal sebuah escalator pelik di stesen komuter kuala lumpur ni…pada setiap pagi aku akan mnaiki escalator tersebut..

escalator ini sungguh unik…mmm pelik ayat sbenarnye.. ia akan berfungsi dengan baik ketika orang tidak ramai.. sekiranye orang ramai menaiki escalator tersebut,ia akan menghentikan operasinye–>maka,terpaksela penggune jalan kaki mcm biase..huhu

setelah orang ramai berkurangan,maka escalator ini akan fungsi kembali seperti biase…pelik bukan???pada pengamatan saye, inilah kejadian pertama menjumpai sifat escalator yg malu2 ketika ramai orang..huhu..mungkin juga satu2nye escalator pelik di malaysia ini…

disebabkan saye seorang pelajar jurusan kej electric,maka sgt teruklah andaian saye yg mngatakan escalator itu bersikap pemalu…secara electricalnye pada pengamatan sy, escalator tersebut tidak dibekalkan sumber kuasa yg cukup utk mnampung beban yg banyak…agaknye la kot.tp xtau la kalo mmg org tu sengaje nak suruh org exercise pagi2 utk kesihatan badan..mm bagus jgak idea tu~

sekian terima kasih…begitulah kisah escalator yg pelik di stesen kuala lumpur..

Advertisements

8 thoughts on “EsCaLaToR PeLiK…

  1. yaque berkata:

    bgus budak amik eletrik nih.. kl ko tanye aku nape escalator 2 pelik, aku akn ckp, management 2 kedekut.. xnk kuar buget nk repair.. sepatutnya dorg lebihkn sikit buget selenggara nih.. br laa client satisfied.. :D.. (2 la kt2 bdk business lak )..

  2. cikf=) berkata:

    beside of that,sbnrnye mcm tu ta yaque…hehe
    aku ckap scr technicalnye je la…aaku kan bbudi bahasa,ckap kenela berlapik sket..hehe

  3. fadhbest berkata:

    die suke tgk org susah.

  4. yaque berkata:

    aganye laa… suke tgk org ramai berpeluh2 memanjat tgga.. tak kesian ker dorg tgk org pnjt2 nih ek??

  5. luccadjiwa berkata:

    exercise tu sgt bagus utk kesihatan…. peace…

  6. Zamri Mohamad berkata:

    Eskalator itu bukannya pemalu, tetapi tidak dapat menampung berat sebabnya setiap anak tangga ada orang.

  7. cikf=) berkata:

    mm btul2..sumber kuase die xckup utk mnampung ramai org..tp spatutnye kene repair jugak la kan,sbb kat situ pun still ade pengunjung wpun kl sentral skrg lebih popular…

  8. nurnana berkata:

    ia sesuai digunakan utk exercise!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s