CeRiTe TeNtaNg TeLePati aKiBaT MenIpU…

3minggu yg lepas,akibat sebab2 tertentu aku terpakse berulang alik dari umah (ijok) ke Kelang Lame..apb sampai di Komuter Kuala Lumpur,aku terpakse berjalan ke Central Market..

tiap2 pagi,PLUS telah mnyediakan satu bas utk pekerja2nye.maka aku terpakse mencari bas tersebut yg akan mnunggu penumpang di hentian bas kelang,oleh kerana aku org kampung yg xpernah tahu menaiki bas di KL (ye la slalu naik kerete or lrt n komuter je..) n di mana hentian bas kelang,maka aku pun berpusing2 la sekitar Central Market..akhirnye aku ambil keputusan utk ambil taxi shj..

hajat di hati,aku xnak crite kn ape yg terjadi kat mak..ye la,takut die risau plak..balik tu,mase mak tanye,aku diam je sambil sengih2 buat muke confident..inilah menipu scr senyap..hehe

pada esoknye,aku nekad utk mcari bus stand kelang..akhirnye terjumpe…selamatla duit aku arini drpd melayang dgn byknye..huhu

malam tu,tbe2 mak tanye..”jumpe bus stand kelang x td??”

huh..terkejutnye,macamane mak tau aku xdpt cari tempat tu smlm???confius aku…

pastu adik aku tanye..”abis tu gi keje naik ape semalam??”

ni yg aku malas nak jawab ni..

tbe2 mak aku ckap..”mm naik taxi la tu…”

sambil tergelak,aku pun cakap kat mak..”eh,mane mak tau ni,kite xcakap pun sume2 tu…”

hahaha..itula,sape suruh sorok2 lagi..padan muka..lepas ni aku kene matikan sume niat2 menipu aku..mak aku ade kuase ghaib..hahaha..ni la name die telepati..

Advertisements

12 thoughts on “CeRiTe TeNtaNg TeLePati aKiBaT MenIpU…

  1. yaque berkata:

    hehehe..seb bek ko xckp ape.. arie 2 aku g date, cuak nk bgtau my mom.. krg xdpt jmpe.. da laa nk jmpe mamat 2 payah.. sbln skli jek.. 😦 so, mula2 xnk ckp, juz ckp nk jmpe mbr kt kuala.. tp akak aku yg dengki 2 dah senyum2 ‘jht’ kat aku.. last2, dr de yg bocorkn rahsia, bek aku bgtau jek… seb bek my mom bg.. tp kena bgtau ayah plak.. aduhh.. byk noo halangan nk bedating nih…hehehe.. tp seb bek mama sndri yg bgtau ayah… ayah pesan, jgn wat benda yg bukan2..:D akhirnya, dpt gak aku bedating without kelentong2 my parents.. takot gak.. mane laa tau, ngah syok2 date, mati ker ape ker.. xla fmly aku tekujat..kn? hehehe.. ape yg pasti… kena bgtau sume kt org tua kiter.. mcm laa dlm insurance yg aku belajo betaun2 nih… disclose all material facts.. or else, u’re not covered.. 😀

  2. cikf=) berkata:

    uih yaque..ayah aku suruh bawa dtg umah trus…huhu

  3. nurnana berkata:

    mak2 mmg camtu….mmg leh baca apa yg kita sorok2 kan

  4. cikf=) berkata:

    huhu..tu la…dah xleh main tipu2 lagi ni..insaf2=)

  5. yaque berkata:

    hehehe.. arie 2 parents aku dah jumpe dia dah.. mase time aku operate kat HKL… 2 teman aku tggu kat hospital.. :P..

  6. cikf=) berkata:

    ohh..bile ko pregnant,tau2 je ko dh ade baby..ksian ko kne bedah nak kuarkan baby..llaki ke perempuan???
    hahaha

  7. yaque berkata:

    hehehehe.. byk laa ko pnye baby..
    baby aku, gjol yg ngah kandungkn… ko tgk laa perut de.. hahahaha

  8. cikf=) berkata:

    isk..aku ckap ngan gjol,ko kutuk2 die…
    padan muke ko…

    ye la,kutuk2 pun,kekasih hati ko jgak kan…huahuahua…

  9. yaque berkata:

    pasal bf 2 laa aku suke2 jek nk kutuk.. kl tak, mau aku kena tembak ngan de kn… hehehe..

  10. cikf=) berkata:

    uih…yg ni mmd xge ciri2 insan solehah..kutuk2 org..hahaha

  11. yaque berkata:

    ohh ye ker jan?? nnt xjd org solehah ek?? xnk..xnk.. nk insap…

  12. cikf=) berkata:

    mm bagus2…
    langkah seterusnye,gi tukar gambar kat frenster ko tu..
    sakit mata aku tgk..huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s