aKu CiNtA KaU dAn Dia…

Hancur hatiku, mengenang dikau
Menjadi keping-keping, setelah kau pergi
Tinggalkan kasih sayang,
yang pernah singgah, antara kita
Masihkah ada, sayang itu

Memang salahku, yang tak pernah bisa
Meninggalkan dirinya, ‘tuk bersama kamu
Walau ‘tuk t’rus bersama,
‘kan ada hati, yang ‘kan terluka
Dan ku tahu, kau tak mau

Sekali lagi maafkanlah,
karena aku, cinta kau dan dia
Maafkanlah, ku tak bisa,
tinggalkan dirinya

Mungkin tak mungkin, ‘tuk terus bersama
Jalani semua cinta, yang t’lah dijalani
Tapi bila itu yang,
kau pikir yang ter-baik untukmu
Bahagiaku, untuk dirimu


Simpan sisa-sisa, cerita cinta berdua
Walau tak tersisa, cerita cinta berdua

Still I have, in my eyes
Still I have forever

Still love her, in my mind
Still love her forever…

lagu ini menceritakan seorang lelaki yg jatuh cinta dengan 2org perempuan..akibat sikap die yg tamak,die xnak lepaskan dua2nye..nasib baik salah seorg perempuan tu bijak lagi cerdik kerana mninggalkan lelaki tersebut..ayat last tu mmg xpatut,xpayah la nak kenang2 lagi..mmg buaye btul la..

moral~jangan cari lelaki yg susah buat keputusan camni..huhu..

~jadilah perempuan yg bijak bestari..

Advertisements

14 thoughts on “aKu CiNtA KaU dAn Dia…

  1. yaque berkata:

    aku nk bekongsi cite ngan ko jan… b4 aku kapel ngan yg latest nih, 🙂 aku de kapel ngn 3 mamat skli gus.. hehehe.. 1keje, 2 org blajau.. payah siott.. siang aku kuar ngan sorg, mlm aku kuar nagn sorg lg..pas2 midnite pn aku kua ngn laki yg ke3.. tah bile aku nk blaja tah.. penat gak mcm 2 slalu.. pala aku pening.. tak tau nk ckp i luv u kat yg mane satu.. sume dpt hlf2 jek.. 🙂 last2 aku pn jd bijak.. aku tglkn sume… pening wat mcm 2 slalu.. kwn2 aku arie2 membebel kt aku suh setia… mengelegak telinga aku ni arie2 kena lecture.. bijak tak aku amik keputusan… tp aku dah janji, xnk wat mcm 2 lagik.. xelok jd playgirl nie, nnt kt kena bls blk.. bak kt omputeh, karma..mcm yg alicia kunci 2 nyanyi…sekian..

  2. cikf=) berkata:

    ces…ko ni buaye tembaga la dlu ek…
    sungguh xku sangke…

  3. nurnana berkata:

    teringta kat adi fashla yg syomel..

  4. cikf=) berkata:

    adi fashla???mm yg mane satu ek???

  5. yaque berkata:

    bukan buaya la jan.. aku nk cr mane yg ter’suit’ ngan aku… nk cr yg serasi… mcm lagu ajai 2.. serasi bersama… hehehe
    adi fashla 2 pn ko tak tau ekk… org tanjong karang 2 la… yg selalu memekak kt xfresh.fm 2 lerrr… cehh…pandai gak aku pasai dunia hiburan tanah air nih.. 😛

  6. cikf=) berkata:

    eleh…bykla alasan ko..serasi bersama konon…
    ouwh..patutla,mcm slalu dengar name tu…
    lgpun xdengar xfresh…mmm..

  7. yaque berkata:

    weii… mane ko kenai ery 2?? stdn utm gak ekk… bguis laa ko.. meyelam sambil minum air… hebatt.. hahaha…
    ko xnk ke jmpe2 ktorg kt s.a nih?? leh same2 memekak mcm dolu2..
    arie 2 gjol bwk aku lepak kt pantai.. rase mcm poyo lak.. menghirup udara segar laa konon.. pas2 dia tunjuk aku kem bina semangat.. in case ko lupe, 2 kem mase kt darjah 5.. kem ketua murid.. rupenya, ramai gak ekk yg sekolah kt smka pas2.. aku, ko, syawal, imah, gjol, anne, lagi sape tah… mcm kebetulan ekk… usha2 tempat 2, makin besau tau.. dah xde surau yg nk roboh 2.. dah ade yg baru.. hihi.. klaka lak aku ingat zaman kecik2 dulu..

  8. cikf=) berkata:

    mestila aku igt,ko memenangi satu anugerah yg memberi mata kepada kumpulan kite..hahaha
    anugerah tetttt…..

    oit,jiwangla gi pantai..pastu ko main kejar2 ek sambil nyanyi lagu ‘seiring sejalan..’hahaha

  9. yaque berkata:

    a’ahh.. aku menang petandingan student kuku terkecik… huhuhu 🙂
    ingat lagik.. time org sumer manmdi lumpur, group kt jek yg bersih sebersih2nya.. hahaha

    hehehe.. geli laa aku jiwang2 nih… km brutal laa… tak menjiwang2 nih….

  10. cikf=) berkata:

    eh,kenape kite xkene lumpur ek mase tu..aku x igt la..yg aku igt kite telah mengganggu gugat seekor ayam betina yg nak bertelur..hahaha

    ces,brutal konon…

  11. yaque berkata:

    pasal ayam 2 aku kureng ingat la jan…tp yg aku ingat, kt xlalu lumpur 2 sbb kt ikut jln len.. masing2 bc peta xreti… hehehe..

  12. cikf=) berkata:

    oic…sbnrnye kump kite silap jalan la ek…or sbnrnye kump kite terlalu terel utk diorg menipu daya…haha
    terel btul kite ek mse kecik2 dlu,skrg pun dh btambah terel..kagum2..hehe

  13. yaque berkata:

    2 la pasai.. bile laa kt nk wat camp mcm dlu ekk.. aku rs dah besa2 nih, mcm masing2 bz jek ekk… ingat lagi kt gelakkan name syawal ABCDEF.. hihihi.. aku, ko ngn imah.. 😀

  14. cikf=) berkata:

    eh ye ke aku gelakkan die skali…

    syawal,aku mintak maaf..xsengaje..huhu
    yaque,bg duit raye kat syawal,sbb ko la ketua gelak2kan org..hahaha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s