KuNcI KuA$a MiNdA…

Sebenarnya untuk anda menguasai dan menjadi boss kepada minda anda, kunci yang utama adalah ketenangan . Ini dipanggil alam alfa. Pada ketika ini kegiatan otak anda adalah antara 8 hingga 12 saat pusingan sesaat.Untuk anda menguasai kuasa minda, kunci utama anda hendaklah memasuki ke alam alfa.

Apabila anda memasuki ke alam alfa, anda akan berada dalam keadaan tenang, santai dan penuh dengan angan-angan.Peringkat ini adalah peringkat yang paling bagus untuk anda mendapatkan idea,kerana minda yang banyak bertugas ketika ini adalah minda separa sedar. Ketika inilah anda boleh menjadi boss kepada minda separa sedar.

Sekiranya pada tahap beta,kita hanya menggunakan hanya 5 pancaindera yang utama,tetapi sekiranya anda berada di tahap alfa kita akan mengalami satu lagi deria tambahan yang dipanggil extra sensory perception iaitu kejiwaan seperti intuisi/ gerak hati

article telah diedit dari http://linncomel.com/index.php/category/kuasa-minda/page/8/

Advertisements

12 thoughts on “KuNcI KuA$a MiNdA…

  1. yaque berkata:

    mende yg ko ckp 2 jan?? alam beta laa alfa la… yg aku tau alam tido alam mkn, alam main n alam tgk tb jek… hehehe

  2. cikf=) berkata:

    ni namenye camne kita nak control minda kite gune mind set…
    nnt senang la ko…

  3. yaque berkata:

    oo.. ye ker?? aku bab2 ‘ghaib’ nih kantoi la.. leh control diri je laa ekk… control org len xley ker?? ahakss..nk gak aku ade power mcm 2..:D

  4. cikf=) berkata:

    ni bukan2 bnd2 mistik la yaque..ni namenye minda separuh sedar..
    yg ko set kat otak ko…
    control org lain xde ek..kalo nak ko blajar ngan Degawan susuk tu..hahaha

  5. yaque berkata:

    huahuahua.. ko pn mcm akak aku laa…lyan laa citer susuk tah pape 2.. huahauuaa.. yelah2… ko ckp la mende.. aku amik business.. xreti la separa sedar sepenuh sedar niihh.. šŸ˜€

  6. cikf=) berkata:

    mane ade..itu dh mngarut sgt crite tu..oit,blanje aku tgk harry potter=)

  7. yaque berkata:

    hah?? ko ckp ape?? aku tak paham.. mende hary2 nih… aku tak tgk wayang.. tak elok.. šŸ™‚

  8. cikf=) berkata:

    xtengok wayang konon..oit,ko tgk transformer katne???
    tgk wayang pacak ape ke??
    ke ko tgk wayang kulit jer….hahaha

  9. yaque berkata:

    ckp pasai wayang2 nih… mase ko nek komuter time prtkl 2, ko xde ker tgk org wat ‘wayang’.. hihihi
    dulu mase aku prtkl kt KL, aku nek star.. tumpang dok umah makcik aku..
    slalu sgt aku tgk org dok wat wayang.. pelik aku… time org sesak mcm tin sadin 2, dorg sempat wt ‘wayang’ ekk…

  10. cikf=) berkata:

    yaque,aku seorg yg menjaga mata..jalan pun tunduk je..solehah gitu..mane ade nampak bnd2 mcm tu..hahaha

    xdela yaque,aku slalu blk time peak hour..crowded sgt,diorg xsempat pun nak buat ‘wayang’..kalo ade,aku sekeh je kpala diorg gune payung aku..hahaha–>mcm berani..

  11. cikf=) berkata:

    oit yaque,bukan mulut ko laser ker???spatutnye ko sound je la producer2 xbertauliah tu..haha

  12. zaidi berkata:

    ni misteri nusantara ke citer saka nih?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s