commercial break mase kini…

tidak dinafikan,kadangkala iklan2 di kaca TV memainkan peranan penting dlm mkomersilkn brg2..ade juga iklan2 yg mberi kesan yg mdalam t’utama di hari2 perayaan.tetapi pernahkah ada terlihat iklan2 seperti ‘saya mahu power…’ ataupun ‘ingin mengembalikan kenangan malam ….‘ atau ‘ingin mendapatkan …..‘ ataupun iklan ***** wanita..dan bermacam2 lagi la..

huh..terase memalukan plak bile terlihat iklan2 mcm ni wpun dh b’umur lbih 21thn..lebih2 lagi kalo menonton bersama family n budak2 kecik..

sifat keterbukaan stesen2 tv skrg mngundang situasi kurang malu n kurang sesuai dgn budaya melayu yg lbih bmaruah n msh ade sikap pemalu..lebih2 lagi jika iklan2 seperti ini ditayangkan pd waktu perdana wpun dlm mse yg singkat..mngkin kite slalu m’anggap ia sbg satu bahan ketawa,pernahkah kite terfikir,pada mase akan dtg mngkin ia lbih dr itu..

Advertisements

12 thoughts on “commercial break mase kini…

  1. yaque kawaii berkata:

    ye laa jan.. lately kemen byk laak iklan yg bleh dikategorikn as a lucah.. yg xmenahan tue, sampai ckp ‘aku nk power laa… mcm ne nk perform laa… eii… kdg2 wat malu jek kl tgk ngan parents.. tah2, parents pn segan ngn anak2… pelik toi org jaman skrg… kot ye pn nk promote brg dorg, wat laa ikln yg bersivik skit… aku tabik iklan petronas.. kl kuar iklan br jek, kdg2 tersentuh gakk perasaan gu yg kebal nih.. hehehe

  2. fadhbest berkata:

    iye…iklan memang memainkan peranan yg sangat penting dalam mencorakkan satu2 masyarakat…ape2 pun, iklan PETRONAS tetap menjadi pojaan hatiku…

  3. cikf berkata:

    mm tau pun ko yaque..jgn tbe2 plak ko blakon jd pelakon2 iklan2 macam 2 udah la..malu aku..ceh,yaque,ko kan jiwang,mcamane plak bleh mngaku kebal..huhu

    en.fadh,apekate cadangkan PETRONAS tukar iklan sebulan sekali..mst gempak gitu..heh

  4. fadhbest berkata:

    kalau tetiap bulan ade iklan Petronas tak best lak nanti…suh UTM buat iklan lak la…iklan kan pensyarah2 UTM yg cool…hahaha

  5. cik F=) berkata:

    haha…nnt bleh ltak gambar fke byk2…pastu bleh letak gambar dato’ dekan yg cool itu..huahuahua=)

  6. halal udin berkata:

    aku segan btol kalu tgk iklan tuala wanita!!

  7. cikf berkata:

    huhu…aku lagi la malu…

  8. tomey2 berkata:

    huhu..topic yg seronok utk di bincangkan..iklan2 yg memalukan? “supeeeer power!!!”, jgn tkejut plak biler tgk iklan tue ngan ank sedare, dorg boley sengeh kt kiter..dak pompuan tue, baru sekolah rendah..dasat2… bole jd tajuk2 tuk petandingan esei xpon jd tajuk tuk pekse PMR ker xpon SPM..huhu

  9. cikf berkata:

    sengih2 kat awak buat ape??awak dh kahwin ker…hahaha…

  10. tomey2 berkata:

    loh..bukan masalah da kawen ker blum, tp dorg tue da paham la msg yg cube iklan power tue cube smpe kan..ader plak tnye org da kawen ker blom,ofcz la blom…

  11. cikf berkata:

    biasela…budak2 sekarang kan advance lbih2…

    tau la awak blum kahwin,kalo dh kahwin,then xjemput..mngamuk akak awak xbgtau…huahuahua

  12. cikf berkata:

    eh,ade iklan PETRONAS yg baru arr sempena 50years merdeka…haha..klakar,tharu sket..mm best la kesimpulannye..ade motif tsendiri

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s